-0.1 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 10:21
No menu items!

România trimite peste 100.000 de doze de vaccin anti-COVID în Ucraina

spot_img

Autoritățile române au trimis, vineri, 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca Republicii Ucraina, în vederea gestionării pandemiei împotriva COVID-19.

Dozele de vaccin anti COVID-19, acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, reprezintă numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

“Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a răspuns apelului primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, la solicitarea autorităților din Republica Ucraina pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere susținerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2”, arată DSU.

                                                                                                                    Adina Silav