11.5 C
București
luni, 20 mai 2024 - 8:38
No menu items!

România trimite ajutoare în Tunisia. O echipă de medici și asistenți români va avea o misiune de 21 de zile în țara grav afectată de pandemie

spot_img

România sprijină autoritățile din Tunisia în lupta împotriva pandemiei de Covid și trimite, luni, 180.000 de doze de vaccin produs de compania Astra Zeneca, teste antigen şi materiale sanitare trimise cu o aeronavă. Totodată, 13 medici și asistenți vor avea o misiune de 21 de zile în țara grav afectată de virusul SARS-CoV-2.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române va asigura transportul în Tunisia a aproximativ 180.000 de doze de vaccin anti COVID-19 produs de compania Astra Zeneca, teste antigen precum şi materiale sanitare, pentru gestionarea pandemiei în această ţară.

Materialele sanitare donate sunt măşti FFP2 şi FFP3, măşti chirurgicale şi teste antigen, precizează MApN.

De asemenea, o echipă medicală formată din 13 cadre medicale (cinci medici şi opt asistenţi medicali) se va deplasa în această ţară pentru a oferi sprijin personalului sanitar tunisian în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

România s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenţei internaţionale din partea guvernului tunisian, prin activarea Mecanismului European de Protecţie Civilă.

Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale şi provocate de om la nivelul UE, permiţând acordarea asistenţei coordonate, eficace şi rapide în sprijinul populaţiilor afectate.