15.7 C
București
joi, 23 mai 2024 - 9:17
No menu items!

România primește sprijin finaciar de la Olanda pentru strategia anti-corupție

spot_img

 

spijin finaciar

Simona Maya Teodoroiu, secretarul de stat în Ministerul Justiţiei și Matthijs Van Bonzel, Ambasadorul Olandei, vor semna luni un parteneriat de cooperare ce are în vedere creșterea numărului de măsuri care să marcheze progrese reale în punctele de referinţă ale Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Olanda va pune la dispoziţia României, la solicitarea guvernului român, suma de 80.000 de euro, prevăzută pentru perioada 2012-2014. Scopul este de a sprijini România cu instrumente specifice pentru introducerea noilor coduri şi ale strategiei anti-corupţie. Suma va fi utilizată pentru stadii de pregătire, studii şi schimburi de experienţă între experţii din Olanda și România.

Procurorii generali ai României şi Olandei au acceptat să semneze un plan comun de acţiune pentru cooperare bilaterală şi schimb de experienţă. În același context, amândouă Consiliile Magistraturii fac transfer de idei şi informaţii şi colaborează la proiecte bilaterale axate pe justiție sau relația cu presa.

Potrivit unui comunicat al misiunii diplomatice olandeze la București, Ministerul Justiției din Olanda și cel din România au colaborat la un proiect privind medierea, serviciile de probaţiune cooperează deja de mai bine de 10 ani, iar Ambasada Olandei a sprijinit numeroase proiecte ale societăţii civile în ceea ce privește implementarea noului cod civil.