22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 13:30
No menu items!

România, pregătită să primească peste 500.000 de refugiați ucraineni

spot_img

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat, marți, că România s-a pregătit pentru peste 500.000 de refugiați din Ucraina și că există „un plan pregătit în toate marile orașe, în vecinătatea granițelor”.

„Peste 500.000 de refugiați, asta e cifra la care ne-am pregătit. Sunt multe puncte, există un plan în acest sens care este pregătit în toate marile orașe, în vecinătatea granițelor. Peste tot există, este o situație extremă, dacă vom avea fluxuri masive de refugiați”, a declarat ministrul Apărării.

Dîncu a precizat că autoritățile s-au pregătit și pentru extragerea cetățenilor români din Ucraina, însă până în acest moment țara noastră nu a primit nicio solicitare în acest sens.

„Cel mai grav scenariu ar fi un conflict armat generalizat, unde ar fi și alte efecte de factură economică, socială. Am simulat diferite scenarii, a fost o cronică a unei morți anunțate, de săptămâni întregi ne pregătim. Există condiții și pentru un conflict armat, să sperăm că încă vor continua să discute diplomații, nu militarii”, a adăugat ministrul.

                                                                                                                 Adina Silav