7.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 2:39
No menu items!

România donează peste 100.000 de doze de vaccin Pfizer și AstraZeneca

spot_img

România va dona peste 100.000 de doze de vaccin Pfizer și AstraZeneca Republicii Moldova și Georgiei. Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre în acest sens, a precizat premierul Florin Cîţu în conferința de presă de la Palatul Victoria.

„Guvernul României a aprobat o hotărâre privind acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova şi pentru Georgia, în vederea gestionării epidemiei COVID-19. Ajutorul umanitar pentru Republica Moldova constă în acordarea a 100.620 de doze de vaccin Pfizer BioNTech împotriva COVID-19, din numărul de doze de achiziţionate de Ministerul Sănătăţii. Pentru Georgia – acordarea a 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca”, a precizat premierul, la Palatul Victoria.

El a menţionat că transportul dozelor de vaccin va fi asigurat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sau de Ministerul Apărării Naţionale.