20.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 20:05

Româncă rănită ușor în atentatele de la Paris

spot_img

După clarificarea situației jurnalistului roman despre care se presupunea că este rănit la Paris, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei. Persoana în cauză a primit îngrijiri la un spital din Paris şi, în cursul dimineţii, a fost externată.

MAE depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor din Franţa se află şi alţi cetăţeni români.

Jurnaliștii de la Digi24 au discutat cu sora femeii rănite: „Eu locuiesc în Franța de câțiva ani, ieri am avut prieteni în vizită, ne duceam spre restaurant, în timp ce eram în mașină, toate patru, am auzit zgomote, păreau artificii. Ne-am apropiat, în stânga, în raza noastră vizuală era un bărbat cu o pușcă enormă, când a auzit motorul mașinii, s-a întors, s-a uitat la noi, am văzut în privirea lui că vrea să tragă în noi. În secunda aia a deschis focul, eu m-am aplecat, eram la volan, am avut noroc că mașina e puternică și am plecat, a continuat să tragă în noi, din fericire în afară doar patru cinci impacturi de gloanțe, doar pe sora mea a lovit-o la cap, din fericire e bine, acum nu e nicio problemă, am avut un noroc extraordinar. Patru impacturi de gloanțe au intrat și au ieșit prin mașină. Putem să ne considerăm incredibil de norocoase”

Ea a mai adăugat că Ambasada României în Franța le-a contactat deja, iar medicii francezi le-au oferit ajutor.

„Sora mea e OK, două gloanțe au ricoșat în scalp, nu au penetrat, erau resturi de glonț extrase de medici. Starea ei e foarte bună, va putea pleca acasă când se deschid frontierele”, a mai spus Laura.

Despre atacator, ea a spus că „era tânăr, era sud african, a început să tragă, nu mai erau trecători, n-am apucat să vedem, viteza a fost destul de mare.”