6.9 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 10:03

SRI condamnă atentatele din Franța și oferă sprijin serviciilor partenere

spot_img

Serviciul Român de Informații menține “albastru” nivelul de alertă teroristă și va continua să ajute serviciile străine partenere în lupta împotriva terorismului.

SRI condamnă ferm atacurile teroriste din Franța și va continua să ofere sprijin, împreună cu celelalte instituții care fac parte din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, partenerilor săi internaționali în lupta împotriva terorismului.

SRI precizează, într-un comunicat, că în România, Sistemul Național de Alertă Teroristă se menține la nivelul “Albastru-precaut”. Acest nivel înseamnă că există un risc scăzut de producere a unui atentat terorist.

Până în prezent nu există informații care să ducă la o legătură între evenimentele din Franța și riscuri la adresa securității naționale. Monitorizăm și întreprindem acțiuni specifice care se impun în astfel de situații. Strategia Serviciului Român de Informații este de a preveni orice acțiune teroristă, de a menține climatul de siguranță a cetățenilor și de a proteja teritoriul național.

comunicat SRI

În același comunicat se precizează că directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, își exprimă solidaritatea față de statul francez în aceste momente critice și îi asigură pe partenerii internaționali ai SRI de întreaga cooperare.