16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 8:07
No menu items!

Român fără o mână, amendat abuziv de Poliție în Germania

spot_img

El a fost acuzat că a circulat cu bicicleta fără a avea două mânere de frănă

roman_bicicleta

Un român fără mâna dreaptă a fost amendat de un polițist german pentru că a circulat cu bicicleta fără a avea dispozitiv de frânare pe partea dreaptă a ghidonului. Când și-au dat seama, Poliția și-a cerut scuze și i-a returnat banii de amendă.

Bogdan Ionescu lucrează la un teatru în Koln și folosește bicicleta pentru a ajunge la muncă. El s-a obișnuit să circule cu bicicleta chiar dacă nu are mâna dreaptă. Potrivit independent.co.uk, românul a fost oprit de un „polițist zelos” pentru că mergea pe bicicletă folosindu-se doar de o mână.

Bogdan Ionescu și-a modificat vehiculul cu două roți pentru a putea folosi ambele frâne, din față și din spate. Pe 25 martie, el a fost tras pe dreapta. Polițistul i-a spus că a încălcat legea care prevede ca bicicletele să aibă două mânere pentru sistemul de frânare. Pentru aceasta, românul a fost amendat cu 25 de euro.

roman_bicicleta 2

După ce ziarul local „Kölner Stadt-Anzeiger” a investigat cazul și a dezvăluit că biciclistul amendat nu avea o mână, Poliția și-a cerut scuze și a spus că îi va da banii înapoi, dar nu oricum: doar 5 euro pentru presupusa lipsă a frânei, pentru că restul de 20 de euro era pentru o lumină defectă. Românul nu s-a lăsat și a încercat să demonstreze că a avut întotdeauna două pedale luminate care au funcționat în permanență.

Ulterior, știrea a făcut turul Germaniei, ajungând chiar și în Olanda, în ambele țări presa simpatizând cu cauza românului. În aceste condiții, Poliția din Koln a precizat că i-a returnat toți banii și a comunicat că speră să nu se mai întâmple vreodată așa ceva.

Emanuel Stan