11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 3:43

Rolul Procurorului General Lazăr în dosarul Berbeceanu (presă)

spot_img

Traian Berbeceanu spune că Procurorul General Augustin Lazăr i-ar fi cerut să păstreze un interlop  pe post de martor și nu să-l cerceteze în condițiile în care personajul era suspectat de foarte multe infracțiuni grave, scrie “România liberă”.

Potrivit “România liberă”, din punct de vedere legal, niciun procuror nu poate acorda protecție totală unui interlop indiferent de câte fapte a comis. Traian Bebeceanu a făcut această declarație în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție, în cadrul procesului unde un alt protejat al lui Berbeceanu, Gheorghe Rusu, a spus că șeful BCCO Alba Iulia intervenise la șeful Finanțelor Publice din Deva pentru ca el să fie primit la o discuție.

Declarația dată de Traian Berbeceanu în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție este spectaculoasă în legătură cu modul în care unii șefi din justiția din Alba Iulia înțelegeau să protejeze unii interlopi care furnizau informații în diferite dosare, în ciuda faptelor grave pe care le comiteau. Este vorba de Augustin Lazăr, actualul Procuror General al României, fost Procuror General al Parchetului Curții de Apel Alba Iulia, iar interlopul în discuție este Cristian Litera.

Litera este un interlop suspectat ca având legătură cu traficul de droguri sau cu activități de tip raket, aflat în relații apropiate cu afaceriștii Titus și Anișoara Biriescu. Soții Biriescu sunt alți afaceriști despre DIICOT Alba Iulia spunea că au fost protejați de Berbeceanu.

În fața judecătorilor șeful BCCO Alba Iulia a declarat însă că actualul Procuror General al României, Augustin Lazăr i-ar fi cerut să nu-l cerceteze pe Litera și să-l păstreze ca martor.

Am observat în perioada imediat următoare că dintre membrii grupărilor infracționale lipsea Litera Cristian iar răspunsul dat de procuror Lazăr a fost în sensul că sunt mai importante informațiile pe care Litera le poate furniza cauzei. Precizez că nici eu și nici alt polițist nu puteam hotărî disjungerea cu privire la o persoană sau să dispunem trimiterea în judecată”, a declarat Traian Berbeceanu în fața judecătorilor, arată “România liberă” care publică și declarația olografă a lui Berbeceanu.