18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 18:43

Un membru al CSM, atac la procurorul general

spot_img

Victor Alistar, reprezentantul Societăţii Civile în CSM (propus de PSD), a criticat luni dimineață, într-o intervenție la Antena 3, reacția procurorului general al României, Augustin Lazăr, în scandalul privind DNA, reproșându-i că „nu a scos nicio vorbă despre faptul că intenționează să facă o investigație serioasă”.

„Alte reacții care mi s-au părut complet nepotrivite au fost reacția Ministerului Public care nu a scos nicio vorbă despre faptul că intenționează să facă o investigație serioasă, având în vedere că în modificarea codurilor s-a introdus și niște ipoteze de fapte cu privire la înfăptuirea justiției. Iar o altă reacție a fost din partea procurorului șef de la DNA Ploiești, care a admis în conferință de presă (…) că ceea ce a trimis la instanță și a obținut prin hotărâre este neconform cu realitatea, care realitate era alta. Deci, a admis că a dezinformat instanța cu scopul de a obține o hotărâre judiciară. Ori asta este în afara oricărui dubiu. Nu avem nevoie de expertiză pentru a vedea dacă este lucrată bandă, pentru că domnia sa a făcut-o în conferință de presă publică, transmisă în direct cu foarte mulți jurnaliști.”, a spus Victor Alistar.

Alistar a salutat reacția șefei CSM, Simona Marcu, dar și reacția Inspecției Judiciare.

„În sinteză a solicitat (Simona Marcu – n.r.) ca autoritățile judiciare să facă demersuri rapide de clarificare, de identificare a elementelor care s-au prezentat. A doua reacție pozitivă este cea a Inspecției Judiciare, care s-a autosesizat.”, a mai spus Alistar la Antena 3. 

R.D.