18.5 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 9:21
No menu items!

Rezultatele la simulările examenelor naționale sunt mai slabe decât anul trecut

spot_img

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că rezultatele la simularea examenelor naţionale Bacalaureat şi Evaluare naţională, sunt mai slabe decât cele de anul trecut.

„Rezultatele la simulare, cu două excepţii, sunt mai slabe decât anul trecut. Excepţiile sunt la examenul de Bacalaureat pentru proba obligatorie a profilului, la care anul acest avem o rată promovare de 59,73%, anul trecut am avut 51,4%. Proba la alegere a profilului a înregistrat o uşoară creştere, de la 68,1% anul trecut la 70,92% anul acesta. În rest, la toate celelalte probe – Limba şi literatura română bacalaureat avem o scădere de la 70,2% la 68,31%. În schimb, la Evaluarea Naţională la Limba şi literatura română note mai mari sau egale cu 5 avem 70,53% mai puţin decât anul trecut. La limba şi literatura maternă avem 82,45%, iar la matematică avem 60,58%, faţă de 59,77% anul trecut”, a afirmat Cîmpeanu, la o dezbatere.

Potrivit acestuia, în general, simularea examenelor naţionale presupune subiecte/itemi cu un grad de dificultate mai mare decât examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională.

„Examenele de simulare, în general, aş vrea să precizez, presupune subiecte/itemi cu un grad de dificultate mai mare decât examenele propriu zise. În urma analizei acestor rezultate, colegii mei deja şi-au însuşit lecţiile şi vor face un setting adecvat pentru subiectele de la examenele naţionale de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. O primă concluzie pe care ne-au spus-o deja este aceea că rezultatele sunt foarte slabe”, a mai susţinut ministrul.

Cîmpeanu a menționat că se confirmă faptul că educaţia online a fost departe de a-şi atinge scopul.

                                                                                                                  Adina Silav