17.8 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023 - 4:28
No menu items!

Revoltă la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Angajaţii reclamă condiţiile de muncă

spot_img

Aproape 100 de cadre medicale de la cel mai mare spital din Oltenia au declanşat un protest spontan în această dimineaţă.

Este vorba de angajaţii Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova care în acestă dimineaţă au întrerupt lucrul şi au ieşit în curtea unităţii ca să protesteze. Oamenii, foarte revoltaţi, au reclamat că în spital nu este căldură, nu e apă caldă, iar turele de noapte nu le sunt plătite în integralitate, potrivit Antena 3.

Liderii de sindicat susţin că au încercat să poarte mai multe discuţii amiabile cu şefii spitalului, însă nu s-a rezolvat nimic.

„Nu avem priorităţile în ordinea care ar trebui pentru îngrijrea pacientului pentru că pacientul este primul care are de suferit din această cauză. Şi ca să fiu concret, aprovizionarea cu medicamente este deficitară, aprovizionarea cu materiale sanitare este deficitară, în spital nu este căldură, lucru foarte grav pentru că avem nou-născuţi, avem copii până în 12 ani şi nu mai vorbesc de adulţi care tremură şi în sălile de operaţii şi fac frisoane pe masa de operaţii”, a declarat Ion Cotojman.

Voucherele de vacanţă reprezintă o altă mare supărare a angajaţilor Spitalului. Oamenii spun că deşi acestea le-au fost promise încă din primăvară, nu le-au primit nici la această dată.
Conducerea spitalului se apără şi spune că banii au fosr redistribuiţi pentru urgenţe ale unităţii cum ar fi achiziţionarea de aparatură medicală.