5.8 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 4:56
No menu items!

Reţea internaţională de contrabandă către Rusia, destructurată. Au avut loc raiduri cinci țări

spot_img

O amplă acțiune a avut loc miercuri în cinci țări europene, prin care forțele de ordine au vizat o rețea de contrabandă care traversa Europa cu destinația Rusia, unde ducea echipamente tehnologice de sute de mii de euro.

Autoritățile din Germania, Letonia, Lituania, Canada şi Olanda au demarat miercuri o serie de raiduri coordonate pentru destructurarea unei rețele de contrabandă către Rusia, anunță Eurojust. 

Afacerea traficanților a „înflorit” ca urmare a sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană Rusiei ca urmare a războiului pe care Vladimir Putin l-a declanșat în Ucraina. 

Miercuri, polițiștii din cinci țări au acționat pentru a destructura o astfel de rețea, care acționa pe teritorul Germaniei, Letoniei, Lituaniei, Canadei şi Olandei pentru a trimite echipamente tehnologice și de laborator în Rusia.  Exporturile de astfel de echipamente către Rusia a fost interzis de UE. 

Investigația a pornit de la poliţia olandeză, la sfârşitul anului trecut, care a descoperit ”a rețea de societăți folosită în eludarea interdicţiei de export în Rusia”, precizează Eurojust.

Servicul olandez de informaţii a anunţat că au fost arestați doi bărbaţi, suspectaţi de faptul că sunt coordonatorii unei companii olandeze care expediază mărfuri către Rusia prin Europa de Est. Alături de ei, a mai fost arestată o femeie în vârstă de 54 de ani.

Elena Cristea