4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 12:06
No menu items!

Restricțiile în Capitală, modificate radical de Comitetul pentru Situații de Urgență

spot_img

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență emite o a doua hotărâre, în cursul aceleiași seri, modificând-o pe prima în mod substanțial.

Creșele și after school-urile pot funcționa, universitățile decid singure cum organizează cursurile, doar grădinițele și școlile se închid de marți -prevede ultima decizie a Comitetului București, a declarat pentru Edupedu.ro purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei. În prima decizie, și creșele și universitățile își închideau activitățile de mâine, pentru 14 zile.

Această a doua decizie, remisă Edupedu.ro de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, prevede că elevii și copiii din școli și grădinițe rămân acasă de marți, moment din care vor face cursurile online pentru 14 zile. De precizat că after school-urile și creșele nu sunt în administrarea Ministerului Educației, ci a autorităților locale.

 

Contactată de Edupedu.ro, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii București, Mariana Stancu-Țipișcă, a declarat că această a doua decizie a Comitetului stabilește că “activitatea în creșe și after school-uri este permisă în continuare, conform ordinului comun al Ministrului Sănătății, Ministrului Educației și Ministrului Muncii. Iar pentru universități, decizia aparține Senatului universității“.

  • A doua decizie contrazice prima hotărâre a Comitetului, care statua că de mâine se suspendă activitățile din creșe și din universitar.

Concret, această a doua hotărâre a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență prevede că “se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față din unitățile de învățământ aplicându-se scenariul 3 (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online)“.

Ceea ce înseamnă că elevii din grădinițe, școli primare, gimnaziale și licee rămân acasă de marți, moment din care vor face cursurile online pentru 14 zile.

CITIȚI AICI A DOUA HOTĂRÂRE