13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 4:52
No menu items!

Restaurantele, barurile și sălile de joc din Ilfov se închid pentru două săptămâni

spot_img

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis, duminică, în şedinţă extraordinară, închiderea în întreg judeţul Ilfov, pentru două săptămâni, a restaurantelor, cafenelelor, sălilor de spectacole şi a jocurilor de noroc, informează Prefectura Ilfov. Motivul deciziei este creșterea numărului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2, la o rată de incidenţă de 4,28,  deși mai multe localități sunt deja în carantină. 

„Având în vedere că în Județul Ilfov rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori, respectiv 4.28/1000 locuitori, măsura se aplică pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 03.01.2021 ora 20:00 și până în data de 17.01.2021 ora 20:00, la nivelul județului Ilfov, pentru localitățile în care nu este instituită carantina zonală”, scrie în decizia autorităților ilfovene.

Conform deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se suspendă activitatea tuturor restaurantelor, cafenelelor, sălilor cu jocuri de noroc, cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte.

Excepție fac restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, care rămân deschise doar pentru persoanele cazate în cadrul unităților.