4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 16:27
No menu items!

Republica Moldova: Atac cibernetic în ziua alegerilor. Maia Sandu reclamă fraude

spot_img

Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova anunță că pe parcursul zilei de duminică, când au loc alegerile prezidențiale, a identificat un atac cibernetic din afara țării la mai mulți utilizatori de telefonie, funcționari ai MAI, inclusiv la adresa ministrului afacerilor interne, Pavel Voicu, scrie zdg.md. La jumătatea zilei, Maia Sandu și formațiunea PAS, reclamau public fraudarea alegerilor.

Într-o notă informativă emisă de MAI scrie că pe parcursul zilei de astăzi, ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI desfăşoară măsuri specifice pentru identificarea, prevenirea şi contracararea ameninţărilor, vulnerabilităţilor și riscurilor susceptibile să compromită securitatea, patrimoniul, personalul, misiunile, procesul decizional și capacitatea operațională a sistemului administrativ al ministerului.

SPIA a sesizat un atac cibernetic la mai mulți utilizatori de telefonie, funcționari ai MAI, inclusiv în adresa ministrului afacerilor interne, Pavel Voicu”, conform sursei citate.

Până la ora 15.00, un milion de moldoveni votaseră la prezidențiale, adică 36% dintre alecători. La București, cu trei ore înainte de închiderea urnelor, sute de moldoveni așteptau la coadă să voteze.