15.3 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 7:05
No menu items!

Remus Vulpescu a demisionat

spot_img

Remus Vulpescu, directorul Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a demisionat din funcţie, anunță instituția într-un comunicat de presă.

Pe această cale, Remus Vulpescu îşi cere scuze opiniei publice şi conducerii statului român pentru insuccesul licitaţiei organizate în data de 21 septembrie pentru privatizarea S.C. Oltchim S.A.

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, anunţa, la începutul acestei săptămâni, că şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie va fi demis după ce privatizarea de la Oltchim a eşuat.

Dan Diaconescu, patronul OTV şi preşedinte PP-DD, şi-a adjudecat licitaţia pentru privatizarea combinatului vâlcean, însă negocierile acestuia cu autorităţile române, derulate în perioada 24 septembrie – 1 octombrie 2012, nu au dus la încheierea contractului de vânzare-cumpărare pentru pachetul de acţiuni deţinut de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri sau pentru creanţele deţinute de AVAS şi Electrica asupra Oltchim.

Premierul român Victor Ponta declara la începutul acestei săptămâni că Remus Vulpescu nu se va mai ocupa de privatizări la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI). Premierul i-a reproşat, printer altele,  că s-a lăsat atras în farsa şi circul organizate de Dan Diaconescu la privatizarea Oltchim.

„Pot să-i găsesc lui Vulpescu circumstanţe atenuante, şi anume că este foarte greu să nu te laşi atras într-un astfel de circ, este înşelăciune de mare calibru. Vulpescu nu se va mai ocupa însă de privatizări la OPSPI”, a spus Victor Ponta.(S.S.)