20.7 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 0:46
No menu items!

Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

spot_img

Relu Fenechiu_SZ

Fostul ministru al transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat, joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare. Sentința este definitivă.

Decizia de condamnare a fost dată în unanimitate de judecătoarele Livia Stanciu, Florentina Dragomir, Sofica Dumitraşcu, Simona Daniela Encean şi Ioana Alina Ilie.

Pe lângă cei 5 ani de închisoare, lui Relu Fenechiu i s-a interzis exercitarea unor drepturi civile pe o perioadă de trei ani după ispășirea pedepsei.

De asemenea, instanţa a menţinut şi condamnările în cazul celorlalţi inculpaţi. Lucian Fenechiu, fratele lui Relu Fenechiu, a primit 5 ani de închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Mihai Bogdan Damian, administrator la compania Europlus SRL Iaşi. Foștii directori ai SISEE Moldova au rămas cu aceleași pedepse de la instanța de fond: Petru Andronache – 7 ani, Ioan Turbatu – 6 ani şi Ioan Mărghidan – 6 ani de închisoare cu executare.

Fostul ministru al transporturilor urmează să se predea unei unități de poliție pentru a fi încarcerat, după ce Completul de cinci judecători ai instanței supreme a informat instanța de fond pentru emiterea mandatului de executare a pedepsei.

Andrei Tudor