7.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 20:55

Regulile instituite la Kabul: Fetele separate de băieți la școală, fără muzică, fără seriale, restricții de circulație

spot_img

Oficialii talibani din vestul provinciei Herat au ordonat guvernului și universităților private ca fetelor să nu li se va mai permite să stea în aceleași clase cu băieți, anunță agenția de știri Khaama Press. Decizia a venit după o întâlnire de trei ore între profesori, proprietarii de instituții de învățământ private și oficialii talibani, aceștia din urmă spunând că vechiul sistem este ”rădăcina tuturor relelor din societate”.

În plus, talibanii au impus restricții de circulație în Kabul, astfel că după ora 21, niciun afgan, femeie sau bărbat, nu poate ielși din casă. excepție făcând doar urgențele medicale.

Sunt și alte reguli pe care talibanii nu le-au impus expres, dar pe care afganii încep să le respecte, conform regimului taliban din anii 90, ca să fie siguri că nu vor fi arestați. Fetele au renunțat să m ai poarte blugi, chiar și băieții sunt văzuți rar în jeanși, nimeni nu ascultă muzică în public sau la restaurante. Canalele TV și-au schimbat programele, renunțând la a mai difuza muzică. De asemenea, serialele TV care erau transmise la orele de vârf nu se mai difuzează.
 
Emanuela Stan