25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:15
No menu items!

Regele Mihai, omagiat la Londra

spot_img

Regele Mihai I va fi omagiat la Londra printr-o serie de evenimente, în cadrul unei vizite pe care acesta o efectuează în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în perioada 6 – 8 noiembrie.  Regele va fi însoțit în această vizită, după cum scrie comunicatul publicat pe pagina oficială a familiei regale, de Altetele Lor Regale principesa moștenitoare Margareta și de principele Radu.

Marți, 6 noiembrie, principesa și principele Radu vor lua parte la Gala Anuală a Crucii Roșii Internaționale, eveniment care se află anul acesta sub înaltul patronal al Altețelor lor regale.

Miercuri, 7 noiembrie, regele Mihai I se va întâlni cu lordul primar al Londrei.

În seara aceleiași zile, regele Mihai, principesa, principele Radu, principesa Elena și Elisabeta Karina vor lua parte la un dineu oficial, oferit de ghildele tradiționale ale Londrei, la Wax Chandlers Hall, unul dintre monumentele istorice ale Londrei.

Joi, 8 noiembrie, în ziua sfinților Mihail și Gavriil, familia regală a României va participa la un serviciu religios în Capela Regală Savoy, sediul Ordinului regal victorian. Ceremonia va avea loc în onoarea regelui Mihai și va fi condusă de capelanul reginei Elisabeta II și capelan al Ordinului, reverendul prof. Galloway. Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 75 de ani de când regele Mihai a primit Ordinul regal victorian, în grad de Mare Cruce. Cu această ocazie, regele Mihai devine primul suveran străin al cărui blazon este așezat în capela Ordinului.

Serviciul religios va fi urmat de un dineu oficial, la care vor participa, alături de familia regală a României, altețele lor regale ducele și ducesa de Gloucester, reprezentând-o pe regina Elisabeta a II-a. Vor mai fi prezenţi membri ai guvernului britanic, oficiali ai oraşului Londra, membri ai Corpului Diplomatic, personalităţi din mediul de afaceri şi ale societăţii civile din Marea Britanie.