23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 19:04
No menu items!

Reducere de 50% la abonamentele la metrou pentru donatorii de sânge

spot_img

Donatorii de sânge ar putea primi o reducere de 50% la abonamentele la metrou. Consilierii municipali vor decide vineri privind încheierea unei convenţii cu Metrorex.

Municipalitatea bucureşteană urmează să subvenţioneze 50% din valoarea titlurilor de călătorie eliberate celor care au donat sânge la o instituţie de profil din Capitală şi care au domiciliul sau sunt angajaţi în Bucureşti, în baza actelor doveditoare, pentru o perioadă de o lună.

Metrorex va elibera abonamente lunare cu preţ redus cu 50% pentru aceşti donatori şi va transmite lunar PMB factura fiscală aferentă acestora.

Potrivit raportului de specialitate, Metrorex SA a dat în judecată Municipiul Bucureşti, în mai multe dosare, pentru plata sumelor aferente acestor abonamente, eliberate începând cu ianuarie 2014.

„Pentru ca Municipiul Bucureşti să îndeplinească obligaţia de decontare şi pe viitor, astfel încât să nu mai fie acţionat în instanţă şi să fie obligat şi la plata penalităţilor şi cheltuielilor de judecată, este necesar să se stabilească o procedură între cele două instituţii, cu privire la transmiterea documentelor justificative necesare efectuării plăţii”, prevede proiectul.

                                                                                                                 Adina Silav