14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 6:52
No menu items!

Recrutări la Secret Service. Se caută 1.100 de ofiţeri şi agenţi

spot_img

Angajarea a 700 de ofiţeri în uniformă şi a 400 de agenţi pentru cinci ani va reprezenta cea mai mare creştere de personal din ultimii zece ani în cadrul agenției însărcinată, printre altele, cu protecția președintelui SUA

Secret Service

Secret Service, acuzat că nu poate asigura protecţia adecvată a Casei Albe, intenţionează să angajeze 1.100 de ofiţeri şi agenţi, au anunțat surse din domeniul securităţii, citate de Reuters.

Potrivit surselor citate, angajarea a 700 de ofiţeri în uniformă şi a 400 de agenţi pentru cinci ani va reprezenta o creştere de 17 la sută a personalului Secret Service, format din 6.647 de persoane, cea mai mare creştere de personal din ultimii zece ani, la agenţia responsabilă de protecţia preşedintelui, a familiei sale şi a oficialilor de rang înalt, dar şi de combaterea infracţiunilor financiare.

Ofiţerii în uniformă sunt detaşaţi în special la Washington şi sunt responsabili cu securitatea Casei Albe şi a reşedinţei vicepreşedintelui, în timp ce agenţii se ocupă de investigaţii şi îl păzesc pe preşedinte atunci când apare în public.

Secret Service a confirmat că efectuează „o iniţiativă agresivă de angajare pentru următorii cinci ani”, dar a refuzat să comenteze în privința numărului de persoane recrutate.

Purtătoarea de cuvânt a agenţiei, Nicole Mainor, a precizat că această „campanie de angajare este rezultatul uzurii, creşterii anticipate şi un răspuns la recomandările” făcute de o comisie formată anul trecut, după un grav incident de securitate.

Planul de angajare coincide cu o creştere prevăzută, de 16 procente,  a bugetului Secret Service, la 2,2 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2016.

Agenţia încearcă să-şi revină dintr-o criză de conducere şi după scandalurile şi lacunele de securitate care i-au afectat imaginea.