4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 11:31
No menu items!

Reacția fostului ministru Nicolae Bănicioiu, după ce DNA a cerut ridicarea imunității sale

spot_img

Fostul ministru, Nicolae Bănicioiu, susține, într-o postare pe Facebook, că acuzațiile care i se aduc sunt false și că este pentru ridicarea imunității. Bănicioiu sugerează că dosarul ar avea la bază denunțul unei persoane certate cu legea și afirmă că își dorește clarificarea cât mai rapidă a situației, motiv pentru care nici nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar.

DNA a anunțat, marți, într-un comunicat de presă, că a cerut procurorului general sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de un deputat, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată. Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că ar fi vorba despre deputatul Nicolae Bănicioiu.

„Am văzut astăzi cu surprindere comunicatul DNA și vreau să fac următoarele precizări: în primul rând consider acuzațiile vehiculate în presă false și din această cauză doresc să am acces la dosar cât de repede posibil!

Sunt pentru a se ridica imunitatea deoarece nu am nimic de ascuns și cred că totuși clarificarea cât mai rapidă a situației, va fi în interesul tuturor.

Inteleg că odată cu începutul campaniei electorale acesta ar fi un subiect care poate ar îngreuna lămurirea lucrurilor și din această cauză am decis că nu voi mai candida!

Imi doresc doar aflarea cât mai rapidă a adevărului și sper ca acest demers să nu fie generat de persoane care au ele probleme și probabil, ca să scape au inventat fapte.

Voi comunica când voi afla mai multe detalii legate dosar!”, a scris Nicolae Bănicioiu pe Facebook, la câteva ore după anunțul DNA.