23 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 23:14

Deputatul PSD Florin Iordache, votat de 185 de parlamentari pentru a conduce Consiliul Legislativ

spot_img

Camera Deputatilor si Senatul au votat in plenul reunit ca Florin Iordache sa fie presedinte al Consiliului Legislativ. Au fost 185 de voturi “pentru” si 42 de voturi “impotriva” la Florin Iordache. Ionut Duli Mazalu, propus de USR a avut doua voturi “pentru” si 226 de voturi contra, iar Augustin Zegrean, propus de PNL a avut 41 de voturi “pentru” si 187 de voturi “contra”. Funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ este asimilată celei de ministru.

Pentru functia de presedinte Sectia de evidenta oficiala a legislatiei si documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost votat George Edward Dirca, senator USR.

Votul a fost secret, cu buletine. Liderul USR, Dan Barna, susţine că numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ este ”o sfidare la adresa oricărui român cinstit”. ”Domnul Iordache a fost vârful de lance al regimului Dragnea în lupta pentru distrugerea justiţiei independente”, susţine Barna, afirmând că pentru asta, Iordache ”a fost răsplătit cu un post pe viaţă în fruntea unei instituţii a statului român”. Liberalii au transmis că PSD reuşeşte să compromită, prin toxicitatea alegerii lui Florin Iordache, o nouă instituţie fundamentală în statul român – Consiliul Legislativ. „Nu există sfidare mai mare decât aceea de a-l pune paznic asupra legislaţiei României pe cel care a făcut tot posibilul pentru a hăcui legislaţia în domeniul justiţiei, un adevărat torţionar al statului de drept, servitorul de încredere al lui Liviu Dragnea”, arată reprezentanţii PNL, într-un comunicat de presă. Totuși, propunerile rivale nu au primit nimic măcar votul reprezentanților partidelor care le-au înaintat.