4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 11:14
No menu items!

RATB schimbă denumirea stațiilor “Pasajul Mărășești” în “Colectiv”

spot_img

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a anunțat că, începând de vineri, 27 noiembrie, staţiile de tramvai şi autobuz denumite “Pasaj Mărăşeşti” vor purta numele “Colectiv”, în amintirea victimelor tragediei produsă în clubul cu acelaşi nume, în urma căreia 60 de tineri au murit.

Astfel, staţia “Pasaj Mărăşeşti”, aferentă liniilor de tramvai 23 şi 27, de pe bulevardul Mărăşeşti, precum şi staţia “Pasaj Mărăşeşti”, aferentă liniei 312 de autobuze, de pe Splaiul Independenţei, se vor numi, de vineri, “Colectiv”.

Reprezentanţii RATB au arătat că sunt susţinuţi în această decizie şi de mulţi dintre călători, care au trimis propuneri în acest sens, în semn de omagiu adus tinerilor care şi-au pierdut viaţa în tragedia de la clubul Colectiv.

În urma incendiului izbucnit pe 30 octombrie, la Clubul Colectiv au murit 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai încetat din viață o tânără. În trei săptămâni de la tragedie au decedat alte 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, pe 22 noiembrie, la 60.

Aproximativ 150 de persoane au fost rănite.