2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 6:20
No menu items!

Rareș Bogdan somează Guvernul să-și ceară scuze pentru gafa privind numărul de teste

spot_img

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan somează Guvernul să-și ceară scuze pentru gafa privind raportarea numărului de teste efectuate în cele 24 de ore dintre zilele de vinteri și sâmbătă.

Guvernul României, prin Grupul de Comunicare Strategică, a anunțat, sâmbătă, la puțin după ora 13:00, că s-au făcut, în ultimele 24 de ore, sub 1.900 de teste și au rezultat 325 de infectați. Asta, după contabilizarea a 100 de centre de recoltare, din cele 112. Însă, la ora 15:00, GCS a venit cu o completare și a precizat că s-au făcut, de fapt, 12.236 de teste, iar numărul celor infectați rămâne cel anunțat. Asta înseamnă, dacă datele inițiale și cele finale sunt adevărate, în 12 centre s-au efectuat 10.359 de teste, adică aproape 864 de teste pe centru. Totodată, înseamnă că între cele peste 10.000 de teste nu s-a găsit niciun pacient infectat, o premieră națională, dacă nu și mai mult.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat sâmbătă seara la Antena 3 că ar trebui ca oficialii să-și ceară scuze pentru greșeală. „Trebuia sa isi ceara scuze pana la ora asta, imi pare rau ca nu s-a facut acest lucru”, a zis liberalul. El a indicat, pe de alta parte, ca a fost o greseala fara intentie si ca toate deciziile pe care le ia Guvernul PNL sunt bazate pe sfaturile specialistilor.