13.9 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 8:50
No menu items!

Rareș Bogdan și Ciprian Ciucu luptă “la baionetă” pentru șefia PNL București

spot_img

Congresul PNL din septembrie este precedat de lupta internă pentru șefia organizațiilor teritoriale care vor alege noua echipă de conducere a partidului. Iar una dintre cele mai dure bătălii se poartă la București, unde Rareș Bogdan și Ciprian Ciucu își dispută fotoliul de lider.

Recent, Ciprian Ciucu declara că președintele PNL Ludovic Orban i-a cerut susținerea prin intermediul Violetei Alexandra – în prezent președinte al PNL București. Aceasta, spun surse din interiorul organizației, nu mai are, însă, nicio susținere pentru un nou mandat.

Ideea de a candida îi surâde lui Ciprian Ciucu, mai ales că este singurul primar liberal în Capitală. Ciucu a mai declarat că, înainte să ia o decizie, vrea să poarte discuții atât cu președintele Klaus Iohannis, cât și cu Ludovic Orban și Florin Cîțu.

La rândul său, Rareș Bogdan a anunțat că îl susține pe Florin Cîțu pentru funcția de președinte PNL. Argumentele sale: ”este un om lipsit de formalisme, un om care nu are teama de asumare, o fire empirică și care înțelege că partidul trebuie modernizat și că este un liant între cele două curente importante, cel conservator și cel progresist din cadrul politicii, la nivel european”.

Dacă pentru președinția PNL București există deja două nume, în cazul filialelor PNL de la nivelul sectoarelor calculele nu sunt deloc simple.

PNL Sector 1 îl are la conducere pe Sebastian Burduja care își dorește în continuare această poziție. Discret, acesta își arată susținerea pentru Ludovic Orban, dar nu este exclus să schimbe tabăra după alegerile din filială și să i se alăture lui Florin Cîțu, suțin surse liberale.

PNL Sector 2 este condus de Monica Anisie care a anunțat recent că îl susține pe Florin Cîțu. Anisie îl va avea pe post de contracandidat pe Adrian Costache, viceprimarul Sectorului 2. Acesta a anunțat că îl susține pe Ludovic Orban.

În Sectorul 3 bătălia se dă între Antonel Tănase, care îl susține, de asemenea, pe Ludovic Orban, Claudia Benchescu, soția liberalului Mihai Voicu, și Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei.

PNL Sector 4 îl are la conducere deputatul Pavel Popescu care îl susține pe Florin Cîțu. Contracandidatul său, Horia Grigorescu, actualul șef al Poștei Române, îl susține pe Ludovic Orban.

PNL Sector 5 îl are în frunte pe deputatul Cristian Băcanu, care a anunțat că îl susține pe Florin Cîțu, deși a ajuns parlamentar cu ajutorul lui Ludovic Orban. Pentru funcția de președinte al filialei și susținător al lui Orban se va înscrie Dan Meran, în prezent prim-vicepreședinte PNL Sector 6.

Ciprian Ciucu ezită să își anunțe susținerea înainte de alegerile din filiala din sectorul său, mai ales că el dorește și președinția PNL București. În prezent, pentru conducerea filialei PNL Sector 6 nu și-a mai anunțat nimeni candidatura.

Cora Dumitrescu