joi, 25 februarie 2021 - 7:41

Rareș Bogdan constată că i s-a dezumflat capul lui Ludovic Orban: “Nu am spus că ar trebui să demisioneze”

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan face pași în spate în războiul deschis cu președintele PNL Ludovic Orban. Bogdan a declarat, miercuri, la Digi FM, că nu a spus că Ludovic Orban ar trebui să demisioneze de la conducerea partidului, ci că ar fi trebuit să facă acest lucru după alegeri, iar acum e tardiv, pentru că partidul se pregătește de congres și trebuie să se concentreze pe guvernare. Declarația împăciuitoare a lui Rareș Bogdan vine după ce Ludovic Orban ar fi avut o discuție cu Klaus Iohannis la Cotroceni pe tema tensiunilor din partid. 

„Eu am spus ce am avut de spus într-un interviu care a creat mare vâlvă. Eu am vrut să fie un interviu analiză, nu un interviu atac, dar scos din el doar că liderul partidului… s-a spus că ar trebui să plece. Eu am spus: ar fi trebuit după alegerile pierdute, acum e tardiv, acum ne pregătim de congres. Voi vorbi despre ce avem de făcut. Consider că trebuia o analiză foarte serioasă a cauzelor care au dus la pierderea alegerilor, dar acum va trebui să ne concentrăm pe guvernare și să stăm în spatele premierului Florin Cîțu, pentru a încerca să pornim o guvernare fructuoasă pentru România”, a susținut Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a negat că ar avea nemulțumiri personale pentru că nu a obținut un portofoliu în guvern:

„Personal nu, asta e o speculație introdusă de adversarii politici, pentru că nu consider că am dușmani politici în PNL. Eu am spus de la început că atâta timp cât sunt europarlamentar și am fost votat europarlamentar în singurele alegeri pe care PNL le-a câștigat cu adevărat în acești 2 ani de zile, cele în care eu am venit și am adus un plus de energie partidului, la invitația lui Ludovic Orban și îi mulțumesc, eu nu am de ce să vin în Guvern, nu renunț la mandatul de europarlamentar și nici nu s-a pus problema.”

Rareș Bogdan regretă că a spus despre Ludovic Orban că „i s-a umflat capul”. „Nu e caracteristică limbajului meu și e un limbaj mai de stradă pe care îl regret”, a spus el.

„Nu am vorbit încă cu Ludovic. O să vorbesc, pentru că nu am cu el ca om ceva, ci pentru modul în care și-a exercitat poziția de președinte. El e o persoană afabilă, plăcută, putem bea ristretto împreună, putem bea un ceai împreună, că alcool nu prea bem nici el, nici eu”, a adăugat Rareș Bogdan.

CITEȘTE ȘI: Rareș Bogdan: Orban conduce dictatorial. I s-a umflat capul. Se crede lupul alfa