14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:38
No menu items!

Raed Arafat reacționează, după ce, joi, noile infectări au crescut cu aproape 50%

spot_img

Creșterea cazurilor de persoane infectate de joi ar trebuie să ne atragă atenția, a declarat Raed Arafat, joi seară, la Digi24. Șeful DSU spune că raportarea de ieri este un semnal că situația nu este încă sub control și că trebuie să fim în continuare atenți la respectarea regulilor de distanțare socială, scrie g4media.ro:

„Creșterea cazurilor de persoane infectate de joi ar trebui să ne atragă atenția. Trebuie să urmărim ce se întâmplă în următoarele zile, care va fi situația. Este un semnal că situația nu este încă sub control, așa cum ne-am dorit noi și că trebuie să fim foarte atenți în respectarea regulilor de distanțare fizică care se solicită populației de către noi, autoritățile”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU nu exlude revenirea la măsuri resstrictive, în cazul în care rata infectărilor continuă să crească.

„Trebuie să lucrăm împreună pentru a împiedica o posibilitate pe care nimeni nu o vrea și anume să revenim la un număr mare de cazuri și să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou. Chiar dacă sunt măsuri de relaxare care au fost luate și care sunt binemeritate pentru cei care au stat acasă și au suportat ce s-a întâmplat până acum și au suportat măsurile de restricții care au fost, trebuie să avem grijă mare în respectarea regulilor mai departe – purtarea măștii, distanțarea, toate regulile astea de igienă pe care noi le-am făcut cunoscute”, a mai declarat Raed Arafat la Digi 24.

Joi, în România au fost raportate 238 de noi cazuri, bilanțul ajungând la 19.907 infectări, 13.919 vindecări și 1299 decese. În ziua precedentă se înregistraseră doar 152 de noi infectări. Conform statisticilor, România se află acum la nivelul de infectări diagnosticate în prima săptămână de după depistarea primului caz COVID-19.