5 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 7:15
No menu items!

Raed Arafat nu-și dorește fotoliul de ministru UPDATE

spot_img

Prim-ministru Victor Ponta a preluat funcția de ministru al Sănătății ad interim, subsecretarul de stat Raed Arafat urmând să se ocupe de problemele administrative ale instituției. Prim-ministrul Victor Ponta a declarat luni seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul  Sănătății, i-a spus că nu îşi doreşte funcţia de ministru al Sănătăţii, dar că, înainte de a demisiona, Vasile Cepoi i-a delegat atribuţiile de a conduce ministerul, urmând ca un  ministru propriu-zis să fie desemnat după alegeri.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Ar fi vorba despre un program european în cadrul căruia, deși partener din partea statului și, totodată, demnitar, Vasile Cepoi și soția sa și-ar fi atribuit o remunerație consistentă.

Vasile Cepoi a decis să demisioneze, deși susțineea că nu a încălcat nicio lege. Succesorul său, Raed Arafat, a afirmat că ar fi fost bine să rămână pentru a asigura continuitatea la cârma ministerului, în vreme ce Vasile Astărăstoae, rectorul Universității de Medicină Iași și președintele Colegiului Medicilor, a spus că, prin demisia sa, fostul ministru a vrut să-și apere familia și prestigiul guvernului.