16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 2:36

Raed Arafat, certat dur de ministrul de Interne, Marcel Vela, în faţa prefecţilor. Ce aţi făcut 20 de ani?

spot_img

Ministrul de Interne, Marcel Vela, l-a luat dur la întrebări pe Raed Arafat, secretarul de stat, în videoconferinţa cu prefecţii, care a avut loc marţi dimineaţă.

Discuţia, foarte tensionată dintre cei doi, a pornit de la cazul fetitei din Vâlcea care nu a putut sa fie preluata de elicopterul SMURD.

Vela a întrebat personalul din MAI de ce elicopterele SMURD zboară noaptea doar în două din cinci centre şi anume Brasov si Bucuresti.

Raed Arafat, şeful Departamentul pentru Situatii de Urgenta i-a replicat că nu sunt piloţi.

“Pe viitor, nu se va mai repeta, în mandatul meu, o asemenea situație, în care un copil a suferit. Nu ne jucăm cu viețile oamenilor, nu facem doar paradă la televizor, PR grozav ce bine organizăm noi salvarea oamenilor și era să moară un copil, din neglijență sau proastă organizare”, a spus Marel Vela

“Avem nevoie de piloți, domnule ministru” i-a spus Raed Arafat.

”Faceți rost” a replicat Vela.

”Motivul pentru care zboară acum numai cele două centre sunt pentru că au echipe ca să asigure funcționalitatea elicopterului 24 din 24. În celelalte centre, dacă decolează un elicopter noaptea după o anumită oră, înseamnă că, a doua zi, acest elicopter nu intră în serviciu decât după ora 11-12 și pune în risc ca anumite intervenții primare să nu rezolve.” a spus Raed Arafat.

”Cauza inginerească e că nu avem piloți. Ce ați făcut de 20 de ani să faceți rost de piloți? Nu-mi răspundeți că știu” a continuat atacul Marcel Vela. (…) Avem elipcoptere, medici, dar n-avem piloți, dar avem români care mor pentru că noi n-avem piloți. Angajați piloți, care e problema?” a continuat Vela.