17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 14:15

Secretar de stat: Imaginile din Blocul operator afectează emoţional. Acreditarea Spitalului Floreasca, suspendată

spot_img

Intervenţia chirurgicală de la Floreasca şi momentul în care pacienta a luat foc pe masa de operaţie au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan a apreciat că imaginile sunt “lămuritoare” pentru anchetatori dar şi că “afectează emoţional”.

„Se vede filmul evenimentelor, intervenția chirurgicală care s-a desfășurat, în cadrul căreia s-a produs accidentul cu incendiul și cu participarea ficărui membru al echipei. Este o filmare care lămurește foarte mult lucrurile”, a precizat la Digi24, Horațiu Moldovan.

„Este evident că a fost folosit un biocid care era inadecvat, care era destinat dezinfecției mâinilor personalului care lucrează în sala de operații. Acest biocid este cu un grad ridicat de inflamabilitate”, având un conținut ridicat de alcool, iar combinația cu bisturiul electric a fost fatală, a explicat Horațiu Moldovan.

Conform imaginilor, incendiul a început la foarte scurt timp după debutul intervenției și a durat în jur de 10 minute, dar intensitatea fenomenului a fost mare, a povestit la Digi24 Horațiu Moldovan.

Reprezentanții Corpului de Control au stat luni ore bune la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru a le cere explicaţii medicilor care au fost în sală în timpul incidentului. Este vorba de trei medici care au participat la operaţie.

Imaginile filmate de camerele de supraveghere arată că medicul Mircea Beuran nu era în sala de operaţie în momentul incendiului.

Între timp Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a suspendat încă de luni acreditarea Spitalului de Urgenţă Floreasca, pentru o perioadă de lase luni. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că incidentul din blocul operator nu a fost raportat în 24 de ore.