21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:55
No menu items!

Radiocom își înnoiește parcul auto cu mașini de peste 20.000 de euro

spot_img

Noile autovehicule vor fi achiziționate prin Programul Rabla

Radiocom_Radiocomunicatii

Societatea Națională de Radiocomunicații (RADIOCOM), unul dintre locurile călduțe de la stat unde clientela politică este angajată pe salarii nesimtițe de mii de euro, cumpără 26 de mașini cu aproximativ 475.000 de euro, fără TVA.

Dacă tot încasează lefuri de mii de euro, angajații RADIOCOM își schimbă mașinile din parcul auto, cu bani de la bugetul de stat. Potrivit unui anunț de licitație, Societatea Națională Radiocomunicații cumpără 26 autovehicule noi prin Programul de stimulare a înnoirii parcului auto national 2014 – Rabla. RADIOCOM achiziționează cele 26 de mașini prin contractarea unei „finanțări de tip leasing financiar pentru o perioadă de 36 luni (cu dobanda fixa si utilizand prima de casare în valoare 169.000 lei (cu TVA)”. „La finalul perioadei de leasing achizitorul urmează să-și exercite dreptul de opțiune în sensul de a dobândi proprietatea asupra obiectelor în leasing, conform art. 4.3 din modelul de contract. Asigurarea CASCO încheiată pentru autovehicule va acorda despăgubiri pentru avarii produse în staționare sau în mers”, se arată în anunțul de licitație. Doar asocierea Meridian Leasing Credit IFN-Omniasig Vienna Insurance Group și Meridian Vest s-a prezentat la licitație și a oferit 474.917 de euro, fără TVA, cu circa 82 de euro mai puțin față de estimările oficialilor din cadrul RADIOCOM.

Potrivit site-ului firmei Meridian, cu aproximativ 20.000 de euro se poate achiziționa un autotutrism Renault Laguna, modelul nou, dotat cu ABS, asistență la frânarea de urgență, aer conditionat cu reglare automată, airbag, computer de bord, tablou de bord cu afișaj, control dinamic al traiectoriei, imobilizator electronic codat, închiderea automată a ușilor, portbagajului și a trapei, senzor de ploaie și tapițerie din piele.

Ștefan Etveș