18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 2:20
No menu items!

Rabla Clasic și Rabla Plus, SUSPENDATE din lipsă de bani

spot_img

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus, dar și Casa Energetică, programe care abia demaraseră într-o nouă etapă, vor fi suspendate pentru „reorganizarea finanțării și a bugetelor alocate”.

„Începând cu data de 3 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de înscriere în programele denumite generic Rabla şi Rabla Plus şi începând cu data de 15 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de înscriere în programul denumit generic Casa eficientă energetic„, se arată într-un comunicat al AFM.

În perioada următoare, instituţia anunţă că va analiza modul de derulare al acestor programe şi, după caz, va elabora proiecte de modificare a ghidurilor de finanţare aferente, astfel încât, la reluarea sesiunilor, mecanismele de accesare a finanţării să fie mai simple şi să asigure o eficienţă sporită în utilizarea bugetelor alocate.

Ministrul Mediului spunea, în urmă cu două luni, atunci când se înregistrau sute de înscrieri la aceste programe săptămânal, că Programul Rabla a avut în 2021 cel mai mare buget de la înființare.

„Am avut un buget inițial de 440 de milioane de lei pentru Rabla Clasic și 400 de milioane de lei pentru Rabla Plus. Am suplimentat aceste bugete, iar în momentul de față am ajuns la 1,24 de miliarde de lei buget pentru Rabla 2021”, spunea Tanczos Barna.

Emanuel Stan