6.9 C
București
marți, 27 februarie 2024 - 5:52
No menu items!

Rădulescu, Muntean şi Cazacu, aviz negativ de la Macovei?

spot_img

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, Mircia Muntean şi preşedintele organizaţiei din Ialomiţa, Marinică Cazacu, sunt candidaţii cu probleme grave de integritate, existând astfel posibilitatea ca în Comisia de Etică să li se dea un aviz negativ.

“Există trei dosare analizate de Comisia de Etică care se află în stiuaţia de a primi un aviz negativ, fiind vorba de candidaturile lui Cristian Rădulescu, Mircea Muntean şi Cazacu Marinică, aceştia fiind cercetaţi de ANI şi DNA”, susţin surse din interiorul partidului. Agenţia Naţională de Integritate a constatat în urmă cu câteva luni o diferenţă semnificativă între averea dobândită şi veniturile realizate de liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, inspectorii ANI propunând astfel confiscarea a peste 120.000 de euro.

În cazul lui Mircea Muntean, acesta a fost acuzat de DNA de abuz în serviciu contra intereselor publice în perioada când a fost primar al oraşului Deva şi făcea parte din UNPR. Cât despre liderul PDL Ialomiţa, Cazacu Marinică, Biroul Teritorial Slobozia al DNA a dispus în urmă cu câţiva ani trimiterea în judecată a acestuia pentru combaterea a mai multor infracţiuni, faptele incriminate de procurori vizând la acea vreme punerea în posesie pe teritoriul localităţilor Manasia şi Urziceni. (A.M)