12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:43
No menu items!

QMagazine: O profesoară din România, în finala premiului Nobel pentru educație

spot_img

Mirela Tanc, o profesoară din România pasionată de meseria sa, se numără printre cei mai buni dascăli ai lumii.  Cum a ajuns aceasta în finala unui Nobel pentru educație, cu un premiu în valoare de un milion de dolari? Descoperind pasiunile elevilor săi și folosindu-le în numele educației. Într-un interviu pentru Q Magazine, ea anunță și ce va face cu banii, dacă va câștiga premiul.    

Care este secretul Mirelei Tanc? Primul lucru pe care l-a făcut aceasta a fost să se adapteze vremurilor. „Elevii de azi sunt tot mai conectați la ceea ce numim digital life. De fapt, prin metodele mele am încercat să ajung la zi cu elevii mei și să-i fac mult mai prezenți la clasă”, a explicat Mirela Tanc pentru qmagazine.ro.

Pentru a le capta atenția și pentru a-i ajuta pe copii să-și însușească bine și cu plăcere noțiunile, Mirela Tanc s-a folosit chiar și de cele mai populare jocuri printre ei: Minecraft și Fornite.

O altă tactică personală, prin care i-a determinat pe elevi să o asculte și să învețe cu plăcere, a fost „coborârea tonului”, atât în timpul predării, cât și în discuțiile cu elevii.

Găsesc în continuare legături între lucruri aparent incompatibile. (…)Am elevi pasionați de spațiu? Integrez spațiul în mesajul transmis de „Miorița”. Am elevi pasionați de jocuri? Folosesc jocurile, fie pentru a-i convinge să citească, fie în lecțiile de gramatică„, a mai spus Mirela Tanc.

„Probabil eu mi-am asumat cu mai mult interes rolul de change maker, iar abordarea mea e inedită și inovatoare, deoarece am găsit și găsesc în continuare legături între lucruri aparent incompatibile. Evident că abordarea mea a venit dintr-o lipsă, dintr-o nevoie de a-i apropia pe elevi de citit, de materia pe care o predau”, a explicat profesoara. 

Interviul integral cu românca considerată unul dintre cei mai buni dascăli ai lumii, în care profesoara dezvăluie secretele care au dus la nominalizarea sa pentru un Nobel pentru educație, poate fi citit AICI. 

Cora Dumitrescu