4.8 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 6:51
No menu items!

Putin impune sancţiuni economice ”statelor şi organizaţiilor internaţionale neprietenoase”

spot_img

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret privind sancţiunile economice ca măsură de retorsiune faţă de ”acţiunile neprietenoase ale anumitor state străine şi organizaţii internaţionale”, a anunţat, marţi, Kremlinul, relatează Reuters.

Documentul respectiv nu oferă detalii cu privire la persoanele sau entităţile care pot fi afectate de sancţiunile în cauză.

Potrivit decretului, Rusia va interzice exportul de produse şi materii prime către persoanele şi entităţile pe care le-a sancţionat.

Decretul interzice, de asemenea, tranzacţiile cu persoane fizice şi companii străine afectate de sancţiunile de represalii ale Rusiei şi permite partenerilor contractuali ruşi să nu îşi îndeplinească obligaţiile faţă de acestea.

Potrivit decretului, guvernul rus are la dispoziţie 10 zile să întocmească liste cu persoane fizice şi companii străine care urmează să fie sancţionate, precum şi pentru a defini ”criterii suplimentare” referitoare la o serie de tranzacţii care ar putea fi supuse restricţiilor.

                                                                                                                   Adina Silav