3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 22:09
No menu items!

Putin a semnat legea de ratificare a Tratatului de anexare a Crimeii la Rusia

spot_img

Vladimir-Putin

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat vineri legea privind ratificarea Tratatului de reunificare a Crimeii și Sevastopolului cu Rusia, precum și legea privind primirea în componența Federației Ruse de noi subiecți (Republica Crimeea și orașul Sevastopol), documente aprobate anterior de parlamentul rus, informează RIA Novosti.

Semnarea celor două documente de către președintele Vladimir Putin a avut loc la Kremlin, în prezența șefilor celor două camere ale parlamentului, Serghei Narîșkin (președintele Dumei) și Valentina Matvienko (președintele Consiliului Federației), precum și a altor lideri parlamentari.

Tratatul de anexare a Crimeii la Federația Rusă a fost semnat la Kremlin la 18 martie de președintele rus, Vladimir Putin, și liderii proruși ai regiunii. Documentul a fost ratificat rapid de cele două camere ale parlamentului federal rus — joi de Duma de Stat și vineri de Consiliul Federației.

Odată cu semnarea celor două legi de președintele Vladimir Putin se finalizează procedura juridică de unire a Crimeii cu Rusia. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov declara joi că decizia Moscovei privind reunificarea Crimeii cu Rusia este ireversibilă.

C.A.