25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 19:27
No menu items!

VIDEO. Putin, DECLARAȚIE DE RĂZBOI: „Rusia are patru noi regiuni. Ne vom proteja oamenii cu tot ce avem”

spot_img

Președintele rus, Vladimir Putin, anunțat, vineri, într-un discurs susținut la Kremlin, anexarea regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zapororjie.

”Stimați cetățeni ai Rusiei, cetățeni ai Republicilor Populare Donetsk și Lugansk, ai regiunilor Herson, Zaporojie, Duma de Stat și toată Federația Rusă, toți cetățenii care ni s-au alăturat nouă și care au obținut rezultatele cunoscute, care au făcut o alegere indiscutabilă”, a spus Vladimir Putin, în faţa elitei politice de la Kremlin.

Acesta a spus că încorporarea acestor patru regiuni „este voința a milioane de oameni” și este „dreptul lor integral”, așa cum se precizează în Carta ONU.

Putin susține că „nu urmăreşte” să se întoarcă în trecut şi să reconstruiască Uniunea Sovietică și a afirmat că nu există „nimic mai puternic decât voinţa acestor oameni de a reveni la rădăcinile lor istorice”.

„Vreau ca toți cei de la Kiev și Occidentul să audă dorința celor din Zaporojie și Donbas, care vor deveni cetățeni au Rusiei pentru totdeauna. Cer Kievului să oprească focul. Suntem gata să mergem la masa negocierilor.

Ne vom proteja oamenii cu toate mijloacele pe care le avem

Le mulțumesc militarilor care au luat parte la operațiunea specială și celor care au luat parte la mobilizarea parțială.

Luptăm cu un inamic care distruge lumea și creează crize, Ucraina”, a precizat liderul de la Kremlin.

Putin a reluat afirmaţiile  conform cărora Occidentul încearcă să slăbească Rusia şi să o îngenuncheze încă de la căderea Uniunii Sovietice.

”Occidentul caută noi oportunităţi de a ne lovi şi au visat mereu să ne fărâmiţeze statul în state mai mici care se vor lupta unul împotriva celuilalt”, a declarat el.

Vladimir Putin acuză Occidentul că este „lacom” şi că vrea ca Rusia să fie „colonia” sa: ”Ei nu vor să ne vadă o societate liberă. Vor să ne vadă ca pe o mulţime de sclavi”, a spus el, continuând, în aplauzele sălii: ”Ei nu au nevoie de Rusia. Noi avem nevoie de Rusia!”

 

                                                                                                                  Adina Silav