13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 15:29
No menu items!

Puternic atac cibernetic în România. Sunt vizați utilizatorii Netflix

spot_img

Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC trage un semnal de alarmă cu privire la un nou atac cibernetic în România. Clienții Netflix sunt vizați.

”Atenție la astfel de mesaje false sosite pe e-mail, în care clienți ai anumitor servicii, precum cei ai Netflix, sunt alertați despre faptul că trebuie să-și valideze încă o dată detaliile de card pentru a păstra subscripția la serviciu!

Mesajul în limba engleză este transmis de pe un domeniu din Olanda și nu are nicio legătură cu compania Netflix. Accesarea link-ului redirecționează potențiala victimă către un site de phishing.

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro. Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică”, scrie Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC pe Facebook.

                                                                                                                    Adina Silav