24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 14:43
No menu items!

Punctaj absolut pentru un elev român la Olimpiada Internațională de Chimie

spot_img

Dumitru Călugăru, un elev în clasa a XII-a din Târgu-Jiu, a obţinut medalia de aur cu punctaj absolut la Olimpiada Internaţională de Chimie

elevi chimieadevarul.ro

Olimpiada Internațională de Chimie a avut loc în Armenia, elevii din lotul olimpic de chimie al României cucerind alte cinci premii: o medalie de aur, trei medalii de argint şi o medalie de bronz.

Medaliile de aur au fost obţinute de Dumitru Călugăru (punctaj absolut), elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu şi Andrei Iliescu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Ambii elevi au luat aurul la chmie şi la ediţia de anul trecut.

Medaliile de argint au intrat în posesia următorilor elevi: Paul Haidu-Gerea (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), Cristian Robert Râclea (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi) şi Silvestru-Alexandru Big (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului).

Medalia de bronz i-a revenit lui Tiberiu Alexandru Pană, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti.

Competiţia a constat în parcurgerea a trei probe, timp de 5 ore, dintre care două probe teoretice şi una practică/experimentală, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat. La această ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev” au participat 95 de elevi din 15 ţări.