12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:23

PSD organizează un miting autorizat. Lia Vasilescu se dezice de Liviu Dragnea: Trebuie să ieșim în stradă

spot_img

PSD a depus la Primăria Capitalei o cerere însoțită de documente pentru autorizarea unui miting de amploare.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de deputatul PSD Liviu Pleșoianu, care a oferit și detalii despre manifestația autorizată ce urmează a avea loc în curând. „Poporul ăsta, care nu e poporul lui Iohannis, are voie să-și facă vocea auzită. Totul va fi organizat, autorizat. Dacă va fi vreun incident, acela va fi organizat de Klaus Werner Iohannis, românii trebuie să știe. Decizia a fost luată în cursul dimineții. Pentru a avea toate autorizațiile, e nevoie de câteva zile, așa că mitingul va avea loc săptămâna viitoare. Va vedea și presa de afară, și Bruxellesul, și America, ce vrem, ce vor oamenii care au votat. O să vadă amploarea fenomenului. Vocea tăcută va vorbi. Am depus actele la Primăria Capitalei. Nu știm câți oameni vom avea. Dacă ceilalți români consideră că e vremea ca multi-naționalele să nu mai facă revoluții, acum e momentul. E un mesaj și pentru patronatele românești. Trebuie să fim calmi”, a spus Pleșoianu la Antena 3.

Liviu Dragnea a recunoscut că alegătorii, simpatizanții și susținătorii PSD pun presiune pe lideri sau pe membrii partidului pentru organizarea unei manifestații prin care să se susțină Guvernul Grindeanu, dar a precizat că nu va organiza un miting. El a spus că PSD intenționează doar o campanie de strângere de semnături.

Ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu, consideră că, în acest moment, a venit timpul să se despartă de Liviu Dragnea și precizează că „trebuie să ieșim în stradă”.

Am văzut în strada oameni care susţin instituţiile de forţă. Instituţii care vor nu doar să aplice legea, ci să facă legea! N-ar trebui să-i vedem şi pe ceilalţi? E un miting „organizat spontan” duminică. Filialele PNL şi USR din întreaga ţară se pregătesc temeinic să aducă în Bucureşti cât mai mulţi membri de partid. Numai naivii cred că politicul nu e implicat în demonstraţiile de stradă. Toţi politicienii lor sunt acolo. Eu cred că ar trebui să organizam şi noi un miting! Noi, „ciuma roşie”, care aplicăm cel mai bun program de guvernare de până acum. Pentru că aici mă despart în opinii de Liviu Dragnea. A venit momentul să vorbim şi noi! Cred că trebuie să ieşim în strada! Parlamentul e sufrageria unor domni şi doamne fără locuinţă momentan şi avem senzaţia că îi deranjăm când venim dimineaţa la serviciu. Şi par şi un pic stresaţi că nu au avut unde sa facă duş.

S-au activat puternic. Ne-au dat numerele de telefon pe Facebook. Cele private, nu cele cu abonamente plătite din bani publici. Ca să fim înjuraţi, ameninţaţi, stresaţi. Văd că, pe pagina mea de Facebook, intră să mă denigreze şi secretarul de stat de la Ministerul Muncii demis în urmă cu o săptămână, despre a cărui activitate în slujba ONG-urilor sorosiste şi în dauna României nu am vorbit până acum. Dar va veni momentul. Nu mai amintesc nici de circul penibil al USR din Parlament, cu deputaţi care te urmăresc şi la toaleta să te filmeze cu telefonul şi să strige după tine tot felul de insulte, deputaţi care dorm de 4 nopţi în sala de plen a Parlamentului României, ca orice homeless, pentru a arăta că au cucerit cea mai importantă instituţie a statului. Nu e vorba de ordonanţă! Dacă nu era asta, era altceva. S-a încercat cu Bamboo, în aceeaşi maniera ca la Colectiv. După acelaşi scenariu… Nici măcar nu au imaginaţie… Din fericire, “n-au mai trebuit să moară oameni”, ca să se poată instala Guvernul lui. N-a mers. Acum se manipulează altfel. Şi se arestează. Pentru că asta se urmăreşte cu miniştrii care îndrăznesc să deranjeze statul de drepţi şi să corecteze o lege care a blocat administraţia locala şi centrala şi care văd că, de ieri, se aplică şi presei: abuzul în serviciu. Care poate însemna orice!

E o prostie să spui că se poate fura sub 200.000, când tu ai articole în codul penal care incriminează furtul, delapidarea, luarea de mită etc şi care se pedepsesc cu ani grei de închisoare. Nu, abuzul în serviciu e bun tocmai pentru că poate însemna orice şi se poate aplica oricui. Oricui deranjează!

Lia Olguţa Vasilescu
Facebook

Valeriu Motoc