10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 17:59

FIASCO LA DNA. Dosarul ANRP 4, restituit procurorilor pentru nereguli

spot_img

Instanţa supremă a restituit DNA dosarul ANRP 4, în care fosta șefă a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, Crinuța Dumitrean, și fostul deputat PDL, Ioan Oltean, au fost trimiși în judecată, alături de alte persoane, pentru fapte de corupție.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, vineri, restituirea dosarului procurorilor DNA, pe motiv că actul de sesizare (rechizitoriul) conţine nereguli în ce priveşte descrierea faptelor reţinute.

Ioan Oltean a fost trimis în judecată în 2016 de procurorii anticorupție alături de Crinuța Dumitrean, fost președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), într-un dosar privind acordarea unor despăgubiri supraevaluate pentru un teren din municipiul Pitești, prejudiciul ridicându-se la aproape 100 de milioane de lei.

Ioan Oltean este acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Crinuța Dumitrean de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

anrp_dna_iccj

În același dosar au mai fost trimiși în judecată opt inculpați, cei mai mulți fiind la data comiterii faptelor membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP.

LISTA DOSARELOR EȘUATE ALE DNA

Andrei Tudor