7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 6:54
No menu items!

PSD motivează de ce merge cu propunere de premier: În caz contrar, Iohannis nu ar respecta Constituția

spot_img

Marcel Ciolacu susține că dacă președintele Klaus Iohannis nu ar desemna un premier de la PSD pentru a forma un guvern, ar încălca, din nou, Constituția. Și asta pentru că PSD are cele mai multe mandate în Parlament, astfel că șansele de a forma o majoritate în jurul unui premier desemnat ar fi cele mai mari.

“Cu funcția de premier mergem la Cotroceni. Sunt covins că și eu și domnul Iohannis vom respecta Constituția. Vom merge cu o propunere de premier. Nu consider nimic, consider că și eu și domnul Iohannis suntem obligați să respectăm Constituția”, a insistat, Marcel Ciolacu, în declarațiile privind negocierile cu PNL pentru formarea unui guvern.

Răspunsul vine ca urmare a informațiilor privind o întâlnire pe care PNL a avut-o, deja, miercuri seară, cu președintele Klaus Iohannis, care i-ar fi îndemnat pe liberali să nu cedeze la negocieri funcția de premier.

Referitor la negocierile cu PNL, președintele PSD a declarat că social-democrații vor discuta strict pe programul de guvernare, deoarece cu propunerea de premier vor merge la Cotroceni.

„Mergem cu programul de guvernare și cu măsurile pe care considerăm noi că trebuie luate urgent și chiar suntem optimiști. Trebuie să venim cu o soluție și românii noi considerăm că s-au săturat. Noi vom merge cu propunerea de premier la Cotroceni, așa este constituțional”, a mai spus Ciolacu.

Marilena Nedelcu