7.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:16
No menu items!

Conducerea organizației PSD Mioveni, dizolvată după anunțul de susținere a primarului Georgescu

spot_img

Lovitură după lovitură pentru PSD. Este al doilea caz mare de corupție în rândul PSD-ului, în ultima săptămână. După Dumitru Buzatu, care a fost băgat la închisoare, a  venit rândul și primarului PSD de Mioveni, Ion Georgescu. Se pare că Ciolacu nu se grăbește să-l dea afară din partid, până la această oră neluându-se nicio măsură concretă.

Surse politice au declarat că PSD va dizolva întreaga conducere Mioveni și va numi o conducere interimară.

Anunțul vine după ce organizaţia PSD Mioveni și-a exprimat susținerea totală față de Primarul Ion Georgescu și a precizat că crede cu tărie în nevinovăția acestuia.

Într-o postare pe Facebook, membri PSD și-au exprimat convingerea că primarul va trece peste aceste momente dificile și își va relua acivitatea la Primăria orașului Mioveni.

”Organizația_PSD MIOVENI s-a întrunit astăzi la ora 10.00 pentru a-și exprima susținerea totală față de Domnul Primar Ion Georgescu. Totodată credem în nevinovăția dumnealui și avem încredere că va trece peste aceste momente dificile și suntem convinși că își va relua activitatea la Primăria orașului Mioveni pentru că proiectele în derulare trebuie finalizate pentru comunitatea din Mioveni.

Considerăm decizia de excludere a dumnealui ca fiind una pripită și fără fundament la data adoptării.”

Susținerea totală față de Georgescu vine în contradicție cu votul conducerii PSD Argeş de miercuri seara, privind excluderea din partid a primarului oraşului Mioveni, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie.

„Întrunit în şedinţă extraordinară, Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni. PSD condamnă ferm şi se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi. PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate şi va fi intransigent cu oricine le va încălca”, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă.

Ion Georgescu deţinea funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Argeş şi de preşedinte al PSD Mioveni.

Primarul PSD din Mioveni, Ion Georgescu a fost reținut, miercuri seară de procurorii DNA, sub acuzația de trafic de influență. Georgescu este acuzat că ar fi cerut 30.000 euro mită pentru angajarea în spitalul din Mioveni a unui medic, într-o funcție de conducere.

Denunțătorul primarului din Mioveni, Ion Georgescu, este șeful Poliției Locale Pitești. Cei doi erau prieteni de 30 de ani.

D.Constantin