25.6 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 17:44
No menu items!

Exclusiv. Cine este denunțătorul primarului din Mioveni

spot_img

Denunțătorul primarului din Mioveni, Ion Georgescu, este șeful Poliției Locale Pitești. Cei doi erau prieteni de 30 de ani.

Primarul orașului Mioveni a fost reținut miercuri seată, în urma unui flagrant al DNA Pitești.

Asta după ce, spun procuorii, în toamna anului 2022, Ion Georgescu ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a angaja o persoană la Spitalul Orășănesc Mioveni.

Miercuri seară, avocata primarului, Ingrid Alexandrescu, a precizat că: „Denunțătorul a știut de ce îl cheamă și s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat, și a declarat în denunțul dumnealui că i s-ar fi cerut suma de 30.000 de euro și că a dat, parcă, 10.000 de euro. Se cunosc de 30 de ani, sunt prieteni, oameni de încredere.”

Iar, cei doi chiar se cunoșteau foarte bine. Potrivit unor surse judiciare, denunțătorul este chiar șeful Poliției Locale Pitești, Valerică Nicolae, și tatăl doctoriței pentru care s-ar fi făcut demersul angajării la spitalul din Mioveni. El este fost poliţist care a trecut în rezervă, pensionându-se medical. A lucrat în cadrul Poliţiei Circulaţie Alexandria, apoi la Poliţia Arpechim Pitești, de unde a plecat în urma unei anchete desfăşurate de Parchetul Militar Bucureşti.

În CV-ul lui Valerică Nicolae mai sunt trecute activităţi în cadrul Poliţiei Economice, şef atelier la Garajul IJP Argeș. În trecut a deținut și o firmă de detectivi particulari, pe care a vândut-o atunci când a fost numit șef la Poliția Locală Pitești.

                                                                                                            Carmen Buliga