3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 3:03
No menu items!

PSD Dâmbovița dă semnalul pentru Ciolacu înaintea Congresului din 29 februarie

spot_img

Una dintre cele mai puternice organizații PSD din țară, Organizația județeană Dâmbovița a decis în această seară să îl susțină pe Marcel Ciolacu pentru poziția de președinte al partidului, transmite realitateadinpsd.net. În cadrul Conferinței extraordinare, noul președinte Corneliu Ștefan le-a propus delegaților o rezoluție în acest sens, astfel că mandatul cu care vin pe 29 februarie la București este: Marcel Ciolacu președinte.

Potrivit realitateadinpsd.net, PSD Dâmbovița este una din organizațiile cu care partidul a obținut la fiecare tur de alegeri scoruri uriașe, motiv pentru care șefii filialei au reprezentat întotdeauna o voce importantă la centru. În ultimii ani, însă, filiala a fost zguduită de mai multe conflicte între liderii locali, dar și între liderii organizației și conducerea centrală. Cea mai puternică lupta a fost cea a fostului lider Adrian Țuțuianu cu Liviu Dragnea. Lupta acestuia cu liderul de la centru i-a atras multă publicitate la momentul respectiv însă și multe probleme. În cele din urmă Țuțuianu a fost exclus din partid și s-a alăturat celui care a trădat PSD, Victor Ponta.

A fost apoi conflictul permanent care a mocnit în interiorul oragnizatiei între nouă președinta impusă de Liviu Dragnea, Rovana Plumb și un număr important de primari din PSD apropiați de Țuțuianu. Lucrurile au fost însă tranșate odată cu preluarea paridului de către Marcel Ciolacu care a încurajat organizațiile cu probleme să le tranșeze și să își aleagă lideri noi, tineri, fără probleme de imagine. Este și cazul noului președinte al PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan. Exponent al noii generații de lideri care I se alătură lui Ciolacu în încercarea de a reconstrui partidul după cele două eșecuri electorale din anul 2019, Ștefan a mai făcut un anunț în cadrul conferinței, în linie cu discursul președintelui interimar privind nouă politică “liber la competiție” în interior. Astfel, Corneliu Ștefan a anunțat că deschide competiția internă pentru funcția de președinte al CJ Dâmbovița, candidații urmând să fie votați de toți aleșii locali, toți membrii birourilor organizațiilor PSD din județ, primul candidat înscris în cursa fiind el însuși.