10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 7:24

PSD asigură că va avea toți parlamentarii prezenți la vot, cu o singură excepție – un deputat confirmat pozitiv

spot_img

Deputatul PSD Alfred Simionis a anunțat, la Antena 3, că partidul are peste 50 de voturi asigurate în afara celor necesare pentru moțiune, conform ultimelor calcule. Un singur deputat va lipsi, Radu Popa de la Dâmbovița a fost confirmat pozitiv cu coronavirus.

Simionis susține că sunt 280 de voturi de la PSD, USR și AUR, plus 5 neafiliați care au afirmat că vor vota moțiunea de cenzură, așadar cu peste 50 de voturi peste cele 234 necesare adoptării moțiunii.

”În urmă cu 30 de minute s-a încheiat ședința grupului PSD de la Camera Deputaților, la fel s-a întâmplat și la Senat. Am avut toți colegii prezenți acolo, am întrebat dacă există alți colegi care ar putea să aibă probleme, de la Senat sau din altă parte. Practic, cu excepția colegului de la Dâmbovița, care a fost confirmat ieri și are documentul oficial în acest sens, toți ceilalți vor fi prezenți la vot”, a declarat Alfred Simonis la Antena 3.

Liderul PSD a mai spus că partidul caută o soluție și pentru deputatul care este în carantină, să poată vota cu urna mobilă. Radu Popa a fost confirmat cu coronavirus la câteva zile după ce s-a căsători, la nunta sa fiind peste 300 de participanți, printre care și Vasile Dîncu, care l-ar fi cununat.

M. Nedelcu