-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 2:37
No menu items!

PSD a prezentat “Cartea neagră a guvernării liberale”. Când se va depune moțiunea de cenzură

spot_img

PSD a prezenta ”Cartea neagră a guvernării liberale, suma motivelor pentru care guvernul PNL trebuie să plece”.

Social-democrații au făcut și o ”cronologie a iresponsabilității PNL”, care cuprinde perioada 23 februarie – 16 iulie.

În fața riscului iminent de epidemie cu noul coronavirus, PSD a atras atenția că România are nevoie urgent de un guvern pe deplin funcțional care să poată lua măsuri de prevenire și combatere a epidemiei. PSD a solicitat retragerea imediată a candidaturii lui Ludovic Orban pentru funcția de premier și desemnarea unui alt prim-ministru agreat de majoritatea forțelor politice parlamentare pentru a nu declanșa alegeri anticipate. În contextul în care se confirmase un focar de coronavirus în Italia, unde se află comunități mari de români, PSD a atras atenția că devine evident că România se află în fața unui risc iminent de epidemie pe teritoriul național.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a subliniat că România a ajuns „în derivă”. „Azi avem o ţară în derivă, cu un guvern cu zero credibilitate şi rezultate. PSD nu va permite României să se prăbuşească. Am anunţat că vom depune moţiune de cenzură. Azi prezentăm Cartea neagră a guvernării liberale. Aceasta va sta la baza moţiunii de cenzură. PNL voia alegeri anticipate fără să se consulte cu nimeni”, a completat Cazanciuc. 

El a anunțat că PSD va depune luna aceasta moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. „Am promis că luna aceasta. Aşa va fi sigur. O să vă anunţăm ziua”, a precizat Robert Cazanciuc.     Liderul interimar al Senatului a subliniat că ar vrea să aibă şi semnăturile altor partide. „Avem semnăturile colegilor de la PSD. Trebuie să plece acest guvern. Am spus de la început ca moţiunea să fie depusă şi cu semnătura altor partide. Noi oricum vom depune moţiunea”, a completat Cazanciuc.