18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 21:40
No menu items!

PSD a preluat conducerea comisiei SIE din Parlament. Alți doi parlamentari PSD, numiți în comisia SRI

spot_img

Deputatul PSD Mihai Weber este noul președinte al Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe, în locul deputatului USR Nicu Fălcoi. Plenul Parlamentului a votat și pentru deputații Silviu Nicu Macovei şi Oana Consuela Florea ca membri ai Comisiei pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii.

Mihai Weber a fost votat cu 311 voturi „pentru” şi 43 „împotrivă”. Deputatul USR Nicu Fălcoi, cel care a condus comisia SIE, a preluat șefia Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din Decembrie 1989. În același timp, deputatul Antonel Tănase, fost PNL din aripa Orban, acum neafiliat, nu va mai face parte din comisia SIE, conform votului dat de plen, la propunerea grupului parlamentar PNL.

De asemenea, plenul a decis, la propunerea grupului PSD, ca deputaţii social-democraţi Silviu Nicu Macovei şi Oana Consuela Florea să fie membri ai comisie SRI, în locul deputatului Mitică-Marius Mărgărit şi, respectiv, al senatorului Marius Dunca.

Marilena Nedelcu